Virksomheder i Odense Sport & Event

Odense Boldklub

I 1887 blev de første skridt til fodboldklubben OB taget. Odense Cricketklub blev stiftet 12. juli 1887 og to år senere skiftede klubben navn til Odense Boldklub, da flere sportsgrene, heriblandt fodbold, blev tilknyttet.

OB har i mange år været blandt de største fodboldklubber, både lokalt og nationalt. De seneste år er klubben vokset til en stor virksomhed med mange ansatte. Forretningen drives på grundlag af professionel fodbold, hvor selskabet har et stærkt brand.

På fodboldbanen har OB i en årrække været en del af Danmarks top. OB har hjemmebane på Nature Energy Park, hvor holdet til store kampe samler op mod 15.000 tilskuere. I den hjemlige turnering, Superligaen, er det holdets målsætning at etablere sig som fast deltager i rækkens Mesterskabsspil. Både i 2002 og 2007 har OB vundet Landspokalturneringen, der er en af de to titler, der spilles om i Danmark.

OB omfatter foruden Superligatruppen tillige OB’s 2. hold og det bedste ungdomshold i aldersgrupperne 10 til 12 år, 12 til 14 år, 14 til 16 år og 16 til 18 år.

Odense Congress Center

Odense Congress Center (OCC) er en virksomhed med mange jern i ilden. Virksomhedens fire hovedområder er:

  • Konferencer, møder, kongresser og seminarer
  • Messer og udstillinger
  • Hotel
  • Restaurant

Odense Congress Center har en lang fortid bag sig. Historien går tilbage til 1978, da det daværende Fyns Forum i Odenses centrum lukkede. I starten af 1980’erne blev planerne om et nyt Fyns Forum iværksat.

I 1982 blev Fyns Forum på Ørbækvej indviet og virksomheden var straks en succes med mange udstillinger og koncerter. Derfor udvidede man få år efter med en Hal B. Næste milepæl finder man i 1989, hvor man opførte selve kongrescentret med hotel- og konferencelokaler ved siden af Fyns Forum.

Odense Congress Center og Fyns Forum lå nu tæt forbundet og der gik ikke mange år, før det hele blev samlet under en samlet virksomhed: Odense Congress Center i starten af halvfemserne.

Fælles for de mange år i OCC’s historie er, at stedet har været velbesøgt til adskillige messer, udstillinger, konferencer og hele to Melodi Grand Prix’er i 1993 og 2014 samt store, nationale TV-transmitterede arrangementer som Danmarks Indsamlingen og TV’s 25 års jubilæumsshow.

Som en integreret del af OCC byder lokalerne på Ørbækvej desuden på Hotel Odense der, med sine 109 helt nyrenoverede værelser og suiter, giver mødearrangører rige muligheder for at samle sine gæster midt i landet.

Live Culture

Koncertbureauet Live Culture er Syddanmarks største koncertarrangør med mange år på bagen. Koncertarrangøren begyndte i 1989 under navnet JVB Concerts og blev en del af Odense Sport & Event i december 2006.

Live Culture arrangerer overvejende koncerter i Odense. De faste spillesteder er her Magasinet, Odense Idrætshal, Odense Koncerthus og Odense Congress Center – til udendørs arrangementer anvendes amfiscenen i Den Fynske Landsby, Engen ved Fruens Bøge og amfiscenen ved Brandts Klædefabrik samt en række andre spillsteder over hele Fyn, i Jylland og på Sjælland.

Live Culture har gennem årene præsenteret et utal af navne på de forskellige spillesteder, især mellemstore og store danske bands. TV2, Rasmus Seebach og mange flere er næsten faste inventarer på programmet, mens store danske rocknavne som Nephew, Dizzy Mizz Lizzy, D-A-D og VOLBEAT ligeledes har gæstet Live Cultures koncertsteder.

Også udenlandske kunstnere har gennem Live Culture fundet vej til Odense og Fyn. Således har folk som Joe Cocker, Simply Red, Bob Dylan, Status Quo, Tom Jones, Roger Waters, Leonard Cohen og Guns n’ Roses alle optrådt på fynske scener, arrangeret af Live Culture.

Af de helt store koncertoplevelser tæler Live Culture den udsolgte koncert med Elton John på Fionia Park (Nu: Nature Energy Park) i 2007, samt den britiske verdensstjerne, Sting, der gjorde sin entre på scenen i Engen i 2012 og Leonard Cohen, der spillede foran flere end 11.000 mennesker i Kongens Have i 2013.

Den foreløbige kulmination på Live Cultures virke som koncertarrangør var dog koncerten med danske VOLBEAT i Tusindårsskoven i Odense. Flere end 36.000 gæster fra hele verden mødtes til den største koncert med et dansk band på dansk jord nogensinde – et arrangement som både Live Culture og OS&E som helhed efterfølgende modtog store roser for.

Kai Thor A/S

Kai Thor har siden 1974 leveret individuelle kulinariske totalløsninger til store dele af det danske erhvervsliv, organisationer og myndigheder. I dag beskæftiger Kai Thor sig med flere forretningsområder, og de største er event-catering og kantineløsninger.

Gennem fokusering med konstant høje krav til råvarer, medarbejdere, kreativitet og innovation afvikler vi alt fra receptioner, rejsegilder og events til store firmafester for op til mange tusinde mennesker – for eksempel 70.000 måltider under Europeaden i Horsens i 2007.

Siden starten er kravene til det gode køkken skærpet, og i dag leverer vi dagligt gourmetoplevelser, hvor blandt andet nøglehulsmærkning og en aktiv holdning til madspild er forenet med kreativitet, logistik og økonomi.

Hotel Odeon

Hotel Odeon er Odenses største og nyeste hotel – og du kan glæde dig til et ophold, hvor lækkerheden og kvadratmetrene følges ad.

Samtlige 234 værelser er indrettet i et stærkt nordisk look, med lækre materialer, gennemført kvalitet og et eksklusivt feel – så du kan mærke at du er i en skandinavisk storby. Som det eneste hotel i Odense er alle værelser desuden udstyret med fuld aircondition, for et perfekt indeklima, uanset årstiden.

Hotellet råder naturligvis over både bar, lounge og restaurant, så du ikke behøver udforske Odense midtby for en delikat middag eller udsøgt cocktail.

Hvis du hellere vil i byen, så bliver det ikke mere centralt end Hotel Odeon: du bor et stenkast fra banegården og er midt i byens hjerte, så snart du træder uden for døren.

Hotel Odeon er, kort sagt, din perfekte indgang til Odense.

Odense Eventyr Golf

Den seneste tilføjelse til Odense Sport & Event byder både på en 27-hullers Europa Tour-bane af international standard, såvel som møde og fest-faciliteter med en af øens smukkeste udsigter.

Odense Eventyr Golf har således lagt baner til flere store turneringer gennem tiderne, og benyttes fortsat flittigt af et stort antal golfentusiaster fra både ind- og udland.